Interactieve sessie bij NOS Beeld en Geluid

‘Van Loevezijn Protect’ verzorgde een interactieve sessie over “wat moeten we doen als een situatie escaleert?”

Iedereen heeft mee mogen maken toen Tarik Z. onder bedreiging van – wat later bleek – een nepwapen het gebouw van de NOS binnendrong. Deze situatie had o.a. bij de medewerkers een enorme impact. Want “wat moet je doen als een situatie escaleert? Wat betekent weerstand? Hoe kunnen wij weerstand ombuigen tot een constructieve dialoog? En hoe ga je om met een conflictsituatie?”.

In de dynamiek van het werk worden de professionals van de ‘NOS Beeld en Geluid’ regelmatig geconfronteerd met spanningen, weerstanden en conflicten. Continu staan deze professionals namelijk in contact met klanten en moeten een open mind houden, adequaat en dienstverlenend optreden. We hebben hier namelijk te maken met in basis een psychologisch proces en dat vraagt om essentiële kennis en specifieke kwaliteiten. De professional moet dagelijks met deze complexe problematiek kunnen omgaan en dat is best lastig, want niets is zo complex als de mens zelf!

Voor ‘NOS Beeld en Geluid’ hebben mediator Marlene van Steensel en ondergetekende vanuit ‘Van Loevezijn Protect’ een mooie training mogen verzorgen waarin bovenstaande onderwerpen zorgvuldig werden belicht en gefaciliteerd.

Er was een prettig en veilig werkklimaat waarin de alle aanwezigen open, constructief en enthousiast aan de gang gingen. Door deze geslaagde inzet van beide partijen is er samen een mooi resultaat behaald. Een duidelijke win-win situatie

Dennis van Loevezijn
vanloevezijnprotect.nl

Van Loevezijn Protect is de ingang voor al uw veiligheidszaken. Veiligheid begint met het "zich veilig voelen" van u en uw personeel.

Tagged with: , , ,