Wie zijn wij

Gravatar Dennis van LoevezijnDennis van Loevezijn 

“Mijn naam is Dennis van Loevezijn, oprichter van Van Loevezijn Protect. Ik ben een veiligheidsexpert in hart en nieren  en heb me in de afgelopen 19 jaar gespecialiseerd in verschillende vormen van veiligheid. Voor mijn HBO opleiding ‘Criminologie, recht en veiligheid’ heb ik een onderzoek geschreven hoe je als hulpverlener om kunt gaan met verschillende vormen van agressie en hoe je het werk kunt continueren zonder dat je de relatie met de patiënt uit het oog verliest. Het is en blijft van groot belang dat een ieder ondersteuning kan krijgen gericht op de implementatie van een integraal anti-agressiebeleid. Want vermindering van agressie is echt hard nodig!

Daarom werk ik samen met Professionals die agressie zelf aan den lijve hebben ondervonden, ook op het gebied van persoonlijke weerbaarheid hebben zij de ervaring goed kunnen inzetten.

Wij ervaren agressie als een gegeven waar je niet omheen kan!

Van loevezijn Protect waakt dus op alle fronten, van persoonlijke aandacht tot het leveren van hoogwaardige kwaliteit.


Marlene-300x188Marlene (Mediator)

“De thema’s ‘Veiligheid’ en ‘Weerbaarheid’ lopen als rode draad door mijn loopbaan heen. Vanuit mijn eigen ervaringen – bij aanvang als hulpverlener met agressie in de psychiatrie – raakte ik betrokken bij beleidsvorming rondom geweldsincidenten in een organisatie.

Het is mijn overtuiging dat een mens het best tot zijn recht komt als hij niet met lijf en leden in beslag wordt genomen door het ontbreken van het gevoel van veiligheid en weerbaarheid. Dit is wat ik thans ook uitdraag in mijn werk als professionele coach, mediator  en trainer. Mijn kwaliteit is om mensen in hun kracht te zetten, zodat zij van binnenuit veiligheid ervaren en hun weerbaarheid vergroten.”


IloneIlone (Organisatie Coach) 

“Soms ben ik weerbaar en soms niet. Altijd werkzaam in een mannenwereld ben ik gewend om mijn mannetje te staan. In het ‘vuur’ van de strijd benoem ik harde feiten, maar maak ik ook de zachtere kant van zaken bespreekbaar. Als coach en begeleider sta ik graag aan de zijde van leidinggevenden en spiegel ik al jaren professionals uit de veiligheidswereld in hun gedrag.

Volgens mij ben je weerbaar als je je bewust bent van je kwetsbaarheid. Door weerstand te bieden, grenzen te stellen, mee te buigen of iets af te weren, zorg ik dat ik met een spannende situatie om kan gaan, zonder dat die situatie met mij op de loop   gaat. Het leven zorgt gelukkig elke keer weer voor nieuwe uitdagingen!”


Martijn Martijn (Arbeids- en Organisatiepsycholoog)
“Ruim 13 jaar heb ik ervaring in het bedrijfsleven  als coach van mensen die om diverse redenen, behoefte hadden aan aandacht, support, ontwikkeling en veiligheid. Ik ben opgeleid als Arbeids- en Organisatiepsycholoog, maar heb tijdens mijn werk als coach geleerd veel breder te kijken.
Belangrijk voor mij is dat het gaat om mensen en hun gevoelens en niet om de theorie. Veel mensen voelen zich onveilig op verschillende manieren, bijvoorbeeld door fysieke of psychologische agressie door mensen met wie ze werken, waarna het werken meer een kwestie is van ‘moeten’ wordt dan van nog ‘willen’. Niet omdat mensen zwak zijn, integendeel, maar zich onmachtig voelen. Omdat ze ofwel van zichzelf stoer moeten doen, ofwel het zo is aangeleerd, ofwel omdat een omgeving dat van ze eist. Niet beseffende hoeveel impact agressie – in welke vorm dan ook – kan hebben en welke schadelijke gevolgen dat heeft zonder dat mensen dat direct door hebben.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond – en dat geloof ik ook – dat mensen die met agressie hebben moeten dealen, zonder adequate hulp een slechtere gezondheid ervaren, meer spanning, en eerder hun baan opzeggen of niet meer leuk vinden.
Mijn overtuiging en ervaring is, …
  • dat directe interventie, directe aandacht werkt. De omgeving of iemand zelf vindt het vaak te moeilijk direct te delen over wat er gebeurd is.
  • dat elke professional het zichzelf beter kan gunnen om wel direct te praten.
  • dat op langere termijn baat kan worden gevonden bij te hebben van een coach of sparringpartner te hebben.
  • dat het belangrijk is je eigen veiligheid hervinden. Het is vooral een opdracht aan jezelf om te kunnen loslaten en weer in je kracht te komen. Zodat je zelf regie over je leven houdt en agressie de baas blijft.”

Edward KuddingEdward (Hoofdtrainer)

“Vanaf 1985 geef ik trainingen en opleidingen op het gebied van agressiepreventie en –hantering. Voordat ik dit werk ben gaan doen, heb ik gewerkt als sportinstructeur bij een instelling voor mensen met aangeboren en verworven hersenletsel en kwam ik de nodige agressie op de werkvloer tegen. Als parttime docent gaf ik les op de B-opleiding (psychiatrie), waar ik het vak verbale en fysieke agressiepreventie en -hantering doceerde. In die periode kreeg ik de mogelijkheid om specifieke trainingen voor de zorg te ontwikkelen.

Mijn achtergrond is een sportopleiding en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Vanaf jonge leeftijd heb ik mij bezig gehouden met Martial Arts. Wat mij uitdaagt is om zoveel mogelijk talent uit de mens te halen om er voor te zorgen dat iemand zich (sociaal) veilig voelt. Naast mijn werk als trainer houd ik mij bezig met effectiviteitonderzoek (nationaal/internationaal) over trainen onder stress.

Ik zie het ontwikkelen van trainingen als een dynamisch gebeuren. Dat stress en angst een belangrijke rol spelen bij agressie weet ik als geen ander en daarom vormt dit een rode draad tijdens mijn trainingen. Mijn moto is ‘Keep it simple, but not too simple’.”


 Voor vragen en/of advies neem gerust contact op.