Agressiecijfers in 2014 laten dalen. Haalbaar?

Kudding en Partners – agressietrainingen – Mijn agressie trainingen heb ik bij Kudding en Partners gevolgd tot en met “trainer weerbaarheid”.  Ik ben Edward Kudding dankbaar dat hij omgaan met agressie goed op de kaart heeft weten te zetten in Nederland. Edward is een van de grondleggers van de agressie trainingen. Maar helaas zijn we er daarmee nog niet.

Opstellen van een integraal anti-agressiebeleid – Voor o.a. de zorginstellingen is en blijft het van groot belang dat zij de ondersteuning krijgen die gericht is op de implementatie van een integraal anti-agressiebeleid.  Want vermindering van agressie en geweld in de zorg is echt hard nodig!

Maar ook andere organisaties krijgen steeds meer te maken met agressie. Het is toch niet voor niets dat de NS en de spoorwegvakbonden in een brandbrief aan  minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) vragen om maatregelen te nemen met betrekking tot de toenemende agressie.

En wat al snel vergeten wordt is hoe je een agressie-incident achteraf, zowel administratief als emotioneel kan verwerken. Wat kan je daar zelf aan bijdragen? Ja er is dus nog een hoop te doen!

Laten we in 2014 met elkaar de agressiecijfers aanzienlijk laten verminderen – Een goed voornemen is om met elkaar de agressiecijfers in 2014 aanzienlijk te verminderen en het normbesef met elkaar te vergroten. Maar is dit een goed voornemen of eigenlijk een wens, waarvan het uitgangspunt te ambitieus is gesteld?

Tijd zal het leren!

Van Loevezijn Protect is de ingang voor al uw veiligheidszaken. Veiligheid begint met het "zich veilig voelen" van u en uw personeel.

Tagged with: , , ,