24 uur onderwijs voor het goede doel – ROC TOP Almere

Van Loevezijn Protect was door het management van het ROC TOP Almere benaderd om een gasttraining te geven over ‘omgaan agressie in het onderwijs’. De Leerlingen en docenten lieten zich sponsoren voor het goede doel het Ronald McDonald Kinderfonds, wat georganiseerd werd voor en door studenten.

Gezien het Ronald McDonald Kinderfonds al 32 jaar voor zieke kinderen zorgt en geen subsidie van de overheid hiervoor krijgt, ondersteunde Van Loevezijn Protect deze actie ook direct. Want hoe veilig is het voor zieke kinderen dat mama en papa altijd in de buurt zijn voor een knuffel of een nachtzoen?
Het was daarom ook erg leuk om deze training te geven, en de leerlingen alsmede de docenten te informeren en te trainen over ‘hoe omgaan agressie in het onderwijs’.

eindbedrag_goededoel-roctopalmere

Eindbedrag goede doel dag

Almere – Op donderdag 18 december volgde een groep studenten van ROC TOP Almere ’24 uur onderwijs voor het goede doel’. De deelnemers lieten zich voor minimaal € 24,- sponsoren.

De opbrengst van deze actie wordt geheel ter beschikking gesteld aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Tijdens deze actie volgenden de studenten onder andere de workshop  ‘Omgaan met mentale en fysieke agressie in het onderwijs‘ gegeven door Van Loevezijn Protect.

Workshop-ROC-ALMERE-20141218

Aldus [Dennis] Van Loevezijn Protect:
Hoe kan de school ervoor zorgen dat het personeel zijn werk veilig kan doen en de leerlingen zich veilig voelen? Van Loevezijn Protect laat middels een wetenschappelijke onderbouwing zien hoe je jezelf primair weerbaarder kan opstellen tegen fysieke en verbale agressie. Ieder incident dat zich op school voordoet, is er een te veel. Veiligheid is en blijft een noodzakelijke voorwaarde voor kwalitatief goed onderwijs“.

Verder was er aandacht voor:

  • Ontspanning door dans en muziek. Jordy IJbema – student en DJ in vrije tijd – verzorgde een ‘uit je dak uurtje’;
  • ‘Pencak Silat’, een vorm van martial arts op z’n Indonesisch door Dave Brouwer;
  • Lichamelijke ontspanning werd verzorgd door een docent. Yoga om weer tot jezelf te komen in de vroege ochtend was een goede afsluiting van deze actie.

Het evenement werd door de studenten zelf georganiseerd. Zoals de teammanager van de locatie – Corinne van Dis – enthousiast memoreerde “echt een TOP initiatief van onze studenten“.Zie ook:
http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/…/24-uur-onderwijs-bij-roc-top-almere.aspx
www.roctop.nl/files/almere/almere_deze_week_18_december_2013.pdf
https://www.facebook.com/Roctopalmere1

Van Loevezijn Protect is de ingang voor al uw veiligheidszaken. Veiligheid begint met het "zich veilig voelen" van u en uw personeel.

Tagged with: , , ,